wave

Werkvormen coaching / loopbaanbegeleiding / workshops

In alfbatische volgorde een aantal van de vragenlijsten en werkvormen die ik inzet tijdens coaching en begeleiding:

Biografische tijdlijn: Het leven wordt vooruit geleerd en achteruit geleefd (S. Kierkegaard). Een biografische tijdlijn voor leven en/of werk legt thema’s en patronen uit het verleden bloot en is daarmee een bron van inzicht en inspiratie voor de toekomst.

Discover persoonlijkheidstest: Talenten, ambities, werkcontext. Wie meer duidelijkheid hierover wil hebben vult de elektronische vragenlijst in en ontvangt een persoonlijk rapport. Als gecertificeerd coach help ik je het rapport te interpreteren en conclusies om te zetten naar ontwikkelacties.

Elementenvierhoek: De elementen Vuur, Lucht, Water, Aarde staan voor een set van persoonlijkheidskenmerken. Het is een eenvoudige manier om meer zicht te krijgen op je kwaliteiten en valkuilen, als individu en als groep. Hieraan zijn tevens ontwikkeltips gekoppeld.

Enneagram: Negen persoonlijkheidsstructuren vormen samen het Enneagram met klinkende namen als Baas, Winnaar, Waarnemer etc. Het biedt houvast in de ontdekkingstocht wie je zelf bent en wat jou drijft en het herkennen van de drijfveren van de ander. Het is een ondersteunend model bij persoonlijke en team-ontwikkeling.

Kerntransformatie: Een diepere duik in je onderbewuste. Uitgangspunt is een situatie dat een lastig gevoel oplevert. Via een vaste methode van vragen stellen, gaan we op zoek naar de kern van dit lastige gevoel, naar de kern van jezelf. Dit leidt tot ontspanning en  voorkomt vaak herhaling van het lastige gevoel in nieuwe stuaties. Kerntransformatie is ontwikkeld vanuit het NLP.


Koerszoekende opdrachten loopbaan: Loopbaanbegeleiding gericht op een stap naar een (nieuwe) functie, baan of werkgever kent zijn eigen koerszoekende onderzoek en opdrachten. Het gaat om het in kaart brengen van je (natuurlijk) talent, je waarden, werkdrijfveren, ideale werkcontext en werkpositie en je toekomstdroom.

Systemisch Werken: Hoe verhoudt jij je tot je omgeving? Welke plek neem jij in? Welke plek nemen anderen in je omgeving in? Met systemisch werken worden patronen en dynamieken in familie- of organisatiecontext helder. Van daaruit kan acceptatie of verandering ontstaan.

Voice Dialogue: Ieder mens herkent in zichzelf wel stemmen die soms tegenstrijdig lijken. We noemen ze subpersoonlijkheden. Via Voice Dialogue gaan we de dialoog aan, zetten we stemmen extra in de spotlight. Wat is de oorsprong van de stem, welke overtuiging zit erachter? Hoe versterkt of verzwakt de stem je in situaties? Dit te herkennen geeft keuzevrijheid en zet beweging in gang.

Creatieve Werkvormen: Speelse vragen, visualisatie, de natuur als metafoor, gedichten schrijven en collages maken. Waar dit nuttig is voor het proces zet ik creatieve werkvormen in.

Neem contact voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Email: Marja@Martd.nl             

Telefoonnummer: (+31) 629578537


Aangesloten bij CMI / NOLOC - Gecertificeerd Loopbaanprofessional